Eva Pio
Cuinera autodidacta i Diplomada en Dietètica Superior per la Universitat de Nancy. Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per l’ UB. Actualment, Dietista de la Fundació Althaia de Manresa.
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
01.11.2021
Els codonys es consideren una fruita d’hivern, perquè malgrat que l’època millor per collir-los és la tardor, podem disposar-ne fins ben entrat el mes de gener.
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
14.09.2021
Les figues, acabades de collir i a l’ombra de la figuera.
Però també assecades o en confitura, en’una amanida, postres elaborades o com a guarnició de carn o de peix.
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
22.03.2021
Perquè les bledes són vitals, fresques, brillants, i plenes de vitamines, fibra, àcid fòlic i sals minerals.
Després d’uns anys d’un cert desprestigi, avui dia el consum de bledes va creixent com creix l’interès per fer una alimentació lleugera i sana.
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
16.02.2018
No sé si serà veritat o serà mentida, allò que diuen que “l’oli d’oliva tot mal esquiva”. Com sigui, sabem que és bo, però sempre amb un consum moderat. És millor comprar un bon oli d’oliva extraverge i fer-lo servir amb mesura.
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
13.06.2017
Mengeu cireres de proximitat, acabades de collir i sense productes químics, us ho agrairan els sentits i la butxaca.
Dues receptes delicioses amb aquesta fruita: unes postres, i un segon plat.
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
08.07.2016
Algú es pot imaginar un estiu sense un sopar a la fresca i una crema o una truita de carbassó?
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
15.04.2016
Les maduixes són delicioses menjades al natural, però les podem menjar com a postres, com a primer plat amb amanides, o com a salsa o acompanyament de carns o peixos.
Eva Pio, Dietista-nutricionista a la Fundació Althaia
10.02.2016
Els valors nutritius del calçot són semblants als de la ceba.
A la cuina també la seva utilització pot ser semblant