Ben entrat l’octubre, les figues es troben en el seu millor punt de maduració. A més si teniu figuera, la producció en aquests moments és molt alta i ràpida! Si les voleu aprofitar durant temps, no us perdeu aquest consell per assecar figues.
A menbemBages hem anat a consultar els secrets de la iaia Montse i ens ha explicat com fer figues seques. Ens ho ha dit així:
Quan les figues estiguin madures “al punt”, s’aixafen amb la mà fins que quedin ben planes.
Es posa farina al damunt de les figues.
Es deixen assecar damunt d’una reixa per tal que vagin perdent l’aigua.
Cal deixar-les tants dies com sigui necessari fins que quedin seques i al vostre gust!
És ben bé que se les sap totes! I ja veieu que assecar figues és ben fàcil!
Foto: Mengem Bages
Aquest article es va publicar originalment al blog de Mengem Bages.
Si se us ha fet curta l’explicació, aquí en teniu una altra versió:
Figues seques
INGREDIENTS
- Figues madures
- Farina
- Un canyís
- Un sac d’arpillera
MANERA D’ASSECAR LES FIGUES:
Collir figues madures. Les més dolces són les que comencen a pansir-se en l’arbre o cauen de madures, si es té la precaució d’ arreplegar-les de seguida.
Col·locar-les esteses sobre una superfície plana, millor si és una taula de fusta o un canyís de tamany manejable.
Deixar-les al sol fins que s’assequen, més o menys 30 dies, tenint precaució que no es mullen si plou i resguardant-les, si cal, de la rosada. Millor si s’assequen en fase minvant de la lluna.
Cada tres o quatre dies agafar cada figa pel mugró amb una ma i amb l’altra apretar-la pel mig i girar-la un quart de volta, per que queden toves per dins.
Quan ja estan prou seques, escaldar-les uns segons en aigua, posant-les a escorrer en un sac “d’arpillera”.
Escampar-les un altra vegada. Quan estiguen seques empolvorar-les amb farina, per evitar-les la humitat, i guardar-les en lloc sec.
Del blog Menjars de la muntanya.
Assecar figues al forn
Si teniu pressa, sempre podeu recórrer al mètode ràpid. Amb l’ajut d’un forn o un microones no haureu d’esperar 30 dies per poder tenir ben seques les vostres figues.
Al forn, podeu començar a 45 o 60 graus, i anar pujant la temperatura fins als 65 o 70 graus. Depèn del tipus de fruita. Amb 10 hores ja ho tindreu.
Al microones encara anireu més de pressa. Amb 30 minuts ja haureu fet.
Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.
Vols subscriure't a Proper?