Festa de l’Escudella
Festa de l’Escudella a la Fira de Sant Andreu de Manresa
- diumenge 26 de novembre
- de 10 a 14 h
- A la plaça Neus Català de Manresa (davant de Crist Rei)
Mercat Slow Food i demostracions de cuina
- un espai pels productors de proximitat.
- activitats paral·leles amb l’Escudella com a protagonista principal
- presentació de la nova Comunitat Slow Food Catalunya Central
Mercat de pagès Slow Food de la Catalunya Central
Una dotzena de productors i elaboradors tindran les seves parades, amb una bona representació de tota la varietat del que tenim a la Catalunya Central:
- verdures, llegums, carns, pasta, embotits, formatges, vins, cervesa…
Serà la presentació pública de la comunitat Slow Food de la Catalunya Central, acabada de constituir.
Demostracions de cuina a la Festa de l’Escudella
Programa pel diumenge 26
- 11:30 Showcooking amb Jordi Llobet: el brou del Pelegrí
- 12:00 Showcooking amb Jordi Llobet: L’escudella de Nadal
- 13:00 Presentació del llibre “Cuina! O Barbàrie”, amb la seva autoria, Maria Nicolau
A la mateixa Plaça Neus Català.
Després de les demostracions de cuina, se servirà el tast del brou i l’esculla elaborada.
Jornades Gastronòmiques de l’Escudella
Del 26 de novembre al 10 de desembre
Als restaurants de la comarca, aquest plat tradicional serà present amb menús especials.
Reivinquem l’escudella
La Festa de l’Escudella és una reivindicació d’aquest plat tradicional de la cuina catalana. En aquesta època en que trobem Ramens a cada cantonada, l’escudella catalana cada cop és menys habitual a les cartes i els menús dels nostres restaurants.
La Festa de l’Escudella també és una reivindicació de la cuina de temporada. Un brou fet a base de totes les verdures d’aquesta època de l’any: api, pastanagues, porro, ceba, col, nap, xirivies, patata…
L’Escudella de la Catalunya Central
La nova comunitat Slow Food Catalunya Central es presenta davant la societat amb aquesta festa. Demostrant la gran diversitat del producte local de la zona, que produeix tots els ingredients necessaris per elaborar aquest plat tradicional.
A més dels productes de l’horta, també s’hi cultiven els llegums i totes les carns que hi intervenen (porc, vedella, xai i pollastre).