L’Ajuntament de Tremp, amb l’objectiu de donar a conèixer el corder i tots els seus derivats, ha programat pels dies 7 i 8 de maig la fira Pallars Terra de Corder. El Pallars Jussà és la comarca de Catalunya amb més caps de bestiar d’ovella i compta amb la raça autòctona xisqueta. L’eix central de la jornada serà un mercat firal on prendrà un especial protagonisme la girella i el formatge d’ovella. La girella és un embotit, a base de carn de corder, característic dels Pallars, l’Alta Ribagorça i alguna zona d’Aragó. Al Pallars s’elaboren al voltant de 24.000 kg de girella l’any. Per donar-la a conèixer s’ha programat un esmorzar de girella amb cap i pota.

Girella amb cap i pota i formatge d’ovella

L’esmorzar amb girella i cap i pota l’elaborarà el xef Sergi de Meià acompanyat de diversos restauradors de Tremp i el Pallars. Es preveu servir fins a 500 racions d’aquest plat el dissabte dia 7 de maig. Jaume Badia, xarcuter de Tremp, ha dit que “la girella és l’embotit més emblemàtic del Pallars” i ha afegit que amb aquesta fira se’l vol donar a conèixer.

Actes destacats del programa de la Fira Pallars Terra de Corder 2022

Dissabte 7 de maig

  • De 9h a 10.30h
    Esmorzar de girella amb cap i pota, amb el xef Sergi de Meià i restauradors del Pallars
    .
    A la rambla de Dr. Pearson, creuament amb el passeig del Pare Manyanet.
    Venda de tiquets a www.entrapolis.com Preu: 5€
  • 11.30h
    Taller de fer matons
     amb Formatgeria Vilavella.
    A la carpa del C. Barcelona.
  • 13h
    Tast guiat de formatges d’ovella del Pirineu 
    acompanyat de vins i cerveses del Pallars.
    A càrrec d’Enric Canut. A la carpa de la Pl. de Catalunya.
    Inscripció prèvia a www.entrapolis.com Preu: 3€
  • 20h Pallars Food Fest amb l’acompanyament de The Groov’&Sounds (duo) en directe.A la Carpa de la Diputació (Pl. Catalunya)
    Vine a tastar les tapes que han elaborat diversos restaurants del Pallars Jussà per celebrar la primavera i acompanya-les dels vins i cerveses km0.

Diumenge 8 de maig

  • 12h
    Projecció i debat del documental “El no a l’ós”, de Prod. LeChamps.
    Espai Cultural La Lira. Amb la col·laboració de l’Associació APROVI.
  • 14h.
    Dinar popular[1]. Preu del menú: 12 euros  / Menú infantil:  5 euros (fins a 10 anys)

    • Amanida de l’horta amb formatges d’ovella
    • Corder al burduntzi
    • Mousse de formatge amb cruixent i fruits del bosc
    • Pa, aigua i vi

Primera Mostra de formatges d’ovella dels Pirineus

El mercat firal incorporarà la Primera Mostra de formatges d’ovella dels Pirineus, amb una representació d’elaboradors de diferents indrets de Catalunya i el País Basc. Durant la fira l’autor pallarès expert en formatges, Enric Canut oferirà un tast dels formatges presents a la Mostra.

Més informació