Cal Boix
Més de cent cinquanta, els anys acreditats. D’activitat ininterrompuda, al mateix local que encara ocupen, a Santpedor, en un carreró prop de la plaça de l’Església. Cal Boix, més de cent cinquanta anys fent de forners, de tradició familiar que s’ha anat traspassant generació rere generació.
Avui hi trobem la cinquena generació, amb el Joan Boix i l’Alba al capdavant. Fent el pa a la manera que els han ensenyat: respectant el temps, els ritmes naturals que cada pa demana.
Adaptant-se, és clar, als gustos dels clients actuals, cosa que es tradueix en una gamma espaterrant de pans de tota mena, amb creacions pròpies. A part dels que fan sempre, cada dia de la setmana té assignades unes especialitats diferents. Dilluns, espelta, multicereals i kamut. Dimarts, blat de moro, sègol, gallec i xia. Dimecres, tritordeum, ecològic, alemany i blat de moro amb curri. Dijous, espelta, xia, pirineu i sègol. I així cada dia!
A més dels seus pans, són molt apreciades les magdalenes farcides i les coques de Sant Joan.