D´Melis
D’ MELIS, hidromel i vinagres de mel
L’Hidromel o Aiguamel i el Vinagre de mel o Melagre s’obtenen bàsicament de la fermentació de la mel i el pol·len, i s’elaboren artesanalment i de forma biodinàmica.
L’Hidromel s’obté fermentant controladament una barreja d’aigua, mels seleccionades i pol·len. Un cop fermentat s’envelleix en bótes de roure durant un mínim de dos anys.
Aquamelis
Hidromel Semisec i hidromel Dolç, oscil·len entre 13% Vol i 14% Vol. d’alcohol obtingut de la fermentació.
Liquor d’ Melis
És un hidromel més dolç i amb una graduació de 15% Vol. d’alcohol també per fermentació.
Ens n’expliquen els origens:
“Vam comprar una casa a Vallbona d’Anoia, que reconstruïrem i adaptarem, incrementant el nombre d’arnes i situant-les a Vallbona i altres poblacions de l’entorn.
Féiem experiments amb diferents productes naturals elaborats artesanalment, pastisseria, patés i altres conserves diverses. També hidromel, vinagre de mel i qualsevol altra alternativa que ens agradés especialment. Les circumstàncies van fer que finalment el hidromel, el melagre i els patés, fossin el definitiu encara que sense descartar altres.”
L’ hidromel i el vinagre de mel són els productes que han requerit una gran atenció, ja que no hi havia cap referència infal·lible de com elaborar-lo.