Del bou als ous de colors, passant pel colomí, el poltre i molts més… tots ells del Bages!
Els productors convidats són Les Arnaules de Manresa. Masiets & Perich de Rajadell, Can Vilumara de Castellfollit del Boix, Cal Pepitu de Cardona, Tatjé de Viladordis. Heg Prèmium de Callús. Cal Cantaré de Santpedor, Gavarresa d’Artés, Muntanyola de Sant Salvador de Guardiola. Celler Les Acàcies d’Avinyó, Oliveres del Cardener, El Raiguer de Navarcles.
De productor es farà el tast d’un dels seus productes emblemàtics, tast que anirà de la mà dels xefs Benvingut Aligué i Jordi Llobet.
La convocatòria és pel dilluns 20 setembre, de 17.30 a 19.30 h, al restaurant Mas de la Sala (Sallent).
L’objectiu d’aquesta trobada, segons els organitzadors, és donar a conèixer els productes i els productors. Connectar gent, ajudar a crear xarxes. Donar una imatge de conjunt, de què té per oferir la comarca del Bages.
La tria dels productors
Que què tenim, al Bages? Tenim de tot. Aquesta és la gràcia: la varietat, la riquesa. Això ho podem dir de Catalunya, en conjunt, i en concret també del Bages.
En la trobada del dia 20 al Mas de la Sala hi haurà una dotzena de productors que es presentaran i ens presentaran els seus productes. N’hem triat dotze que representen prou bé aquesta varietat, aquesta riquesa. Des de l’horta als cellers, passant pel pa i per l’oli, per carns de diferents tipus i per formatges artesans. Són dotze productors que tenen productes ben diversos però que també tenen personalitats ben variades: des del pagès que ho és perquè l’avi del seu avi ja ho era, fins als joves que emprenen amb poca cosa que més que voluntat i il·lusió. Que no és poca cosa.
Les limitacions d’espai i de temps ens obliguen, per fer aquesta trobada, a fer una tria. Dolorosa, pels que deixem fora. Hem triat aquests dotze, però sabem que en tenim dotze més que podrien fer perfectament el mateix paper, aquest de representar la riquesa i la varietat del producte local del Bages. I qui diu dotze més podria dir dotze vegades dotze, i si no us creieu, doneu un cop d’ull a la guia Bages Proper. Quan surti.
Presentem la guia Bages Proper
Perquè estem de presentació. A cal Proper hi ha novetat. Bé, encara no. Diguem que la mare està embarassada ja d’uns quants mesos, i el part és imminent. La criatura tindrà forma de llibre. Serà una guia, que recollirà tots els productes i productors locals del Bages. Una edició conjunta d’Edicions Parcir i Proper.
Així doncs, anunciem el nostre ‘embaràs’. Volem fer saber que estem treballant per ajudar els productors a promoure la seva feina, i a fer que es valorin més els seus productes.
Sabem que el confinament va provocar un major consum del producte local. Cert. Però si mirem els nostres veïns, a França, a Itàlia, veiem que tenim encara un llarg camí per recórrer. Com deia aquell, el viatge més llarg comença amb una primera passa. I aquesta guia que estem preparant, no és ni la primera ni la darrera passa, però sí que serà una passa més.
Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.
Vols subscriure't a Proper?