Si els productes de proximitat fossin una religió, els restaurants Km0 en serien els seus temples.
Brillen amb llum pròpia els restaurants que comparteixen aquests criteris, que incorporen aquesta filosofia gastronòmca i ecologista.
Si els productes de proximitat fossin una religió, els restaurants Km0 en serien els seus temples.
A casa nostra tenim un gran quantitat de productors, de gent jove que ha fet el salt invers, de la ciutat al camp, romàntics, que treballen amb passió per fer que la terra doni productes d’alta qualitat. Tenim també una gran comunitat incipient, creixent, de gent interessada en saber què és el que menja i que vol saber com, i, encara més important, qui hi ha al darrera del menjar que porta a la seva taula.
Entremig d’uns i altres brillen amb llum pròpia els restaurants que comparteixen aquests criteris, que incorporen aquesta filosofia gastronòmca i ecologista.
El moviment SlowFood va néixer a Itàlia i ara ja està escampat arreu del món. Reconeix amb un segell específic els restaurants Km0 que treballen seguint uns criteris molt concrets, que es basen en el “bo, net i just” que és el lema del propi moviment Slow.
A dia d’avui, a principis de 2016, a Catalunya hi ha 63 restaurants que llueixen aquesta distinció. Aquest segell de “Restaurant Km 0 Slow Food”. A més d’una bona colla ja compromesos, que estan canviant els seus processos de treball, incorporant-hi aquesta nova filosofia, per poder obtenir ben aviat aquest reconeixement.
Us n’oferim aquí el llistat: 10 restaurants Km0.
La Balbina innova cada cop que es posa a la cuina. Cuinera, maitre i sommelier alhora, ha acumulat i posa en pràctica la conjunció de tots els sentits tant en el menjar com en els maridatges, que són la seva especialitat.
La seva bodega està formada per vins exquisits de petites bodegues catalanes que sorprenen al visitant que es deixa aconsellar amb la seva visió vitigastronòmica dels àpats.
Jordi Artal, un cuiner autodidacta, inspirat en la matèria prima de la nostra terra.
I sensible: se li entelen els ulls quan, parlant de menjar, evoca la seva àvia.
La seva cuina ha estat guardonada amb una estrella Michelin.
Cinc Sentits és un restaurant de degustació. Ofereix un menu degustació amb les noves creacions de cada temporada i alguns dels clàssics i, els dies feiners, un menú migdia.
Eva Davó, vinguda de València, va engegar aquest “projecte molt personal, que representa una alternativa de restaurant on tractem d’alimentar cos i ànima. El concepte Cuina Art–Sana, és la forma més directa de definir el que es cou al Divan”.
El 2015 renoven la proposta, transformant el restaurant en un Taller de Cuina. I aposten també pel concepte de “Restaurant Clandestí”, com a espai on celebrar dinars i sopars sorpresa.
Paolo és un jove i apassionat xef italià. Desprès de viatjar per terres llunyanes, arriba a Barcelona on troba en el Due Spaghi un lloc a on expressar la seva passió pel bon producte. Uneix la tradició gastronòmica italiana i la catalana. Amb una oferta que reflexa la cultura dels dos països, en què tant el menjar com el vi són els veritables protagonistes.
Donant prioritat al producte i al productor, proximitat i temporada no són només paraules, són fets.
Va néixer el 2010, amb la intenció de dignificar l’hamburguesa. Amb la filosofia de respecte escrupolós de la matèria primera. Carns ecològiques, biodinàmiques i de proximitat, traçabilitat i productes de la millor qualitat. Incorporen a la seva carta hamburgueses i altres plats estacionals, que van canviant segons la temporada.
Guillem Oliva és l’actual xef de Monvínic i Fastvínic a Barcelona. De Guillem cal destacar el seu pas per Can Fabes, on va treballar i aprendre de la mà de Santi Santamaria.
Li agrada definir-se com “un restaurador en el sentit més ampli”.
La simplicitat i la cura amb què tracta el producte, fan de la seva cuina tota una experiència en la qual redescobrir sabors i textures.
Restaurant portat per un matrimoni jove. Cuina d’autor catalana amb el producte com a protagonista. Prioritzant el producte autòcton i ecològic, productes quotidians i humils. S’intenten recuperar varietats antigues, treballant directament amb el productor.
Guardonat amb una estrella Michelin el 2013 i també com a millor jove cuiner de Catalunya 2013. Carta de vi amb més de 160 referències.
Probablement, un dels millors restaurants de vi del món.
Un temple de la cultura del vi, en què hi és omnipresente, però de forma subtil i elegant.
Una cuina d’arrels profundes, amiga del vi, i que respecta l’ésser propi de cada producte, una proposta culinària que cerca també homenatjar la fantàstica labor dels proveïdors, gent enamorada de la seva terra
Susana Aragón, després de molts anys treballant a l’hosteleria, va obrir Ona Nuit l’octubre del 2010.
Ofereix una oferta gastronòmica senzilla i saborosa, amb alguns tocs de fusió subtils, i aprofundint en el treball amb el producte de proximitat, amb especial èmfasi en la Carxofa Prat, l’espàrrec de Gavà, i el pollastre Pota blava, a més de tots els productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Restaurant dedicat a la cuina catalana, tant a la tradicional, que cuina l’Adelaida Castells, la mare, com a la cuina catalana contemporània, que fan el Sergi de Meià i l’Antonio Álvarez, el cap de cuina. Utilitzen productes d’arreu del territori, de productors amics que fa anys que caminen junts pel camí de la cuina de proximitat.
Intenten “transmetre la cuina d’un país, de la terra, dels territoris catalans”.
Informació extreta del lloc web d’Slow Food Catalunya.
Articles
relacionats
Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.
Vols subscriure't a Proper?