Us oferim avui el llistat dels restaurants Km0 de Lleida, amb el segell SlowFood.
Casa Mercè (Fontdepou – La Noguera)
Als peus del Montsec, prop d’Ager. La Mercè Camins és cuinera autodidacta. A més, amant de la cuina del paisatge i la tradició.
El Dien (Vallfogona de Balaguer – La Noguera)
L’Enric és un follet juganer que parla i interroga el comensal des del fons de “la capella“, la seva cuina amb vistes als camps.
En primer lloc, és un xef que vol conèixer el productor i el seu medi de treball perquè diu que això influeix a l’hora d’inspirar-se per al plat. El paisatge a la cassola, ja ho apuntava en Josep Pla.
Fogony (Sort – Pallars Sobirà)
La Zaraida parla amb passió de la seva feina i de la cuina. Xef autodidacta nascuda al poble de Sort, “la primera vegada que vam sentir a parlar de Slow Food i del Km0 ens vam reconèixer en la seva filosofia de forma natural. En el fons, sense saber-ho, sempre hem sigut Slow”.
L’Antic Forn (Cervera – La Segarra)
Sergi Ortiz comença el projecte amb un canvi de filosofia del restaurant on treballaven els seus pares. Amb el seu amic i company de cuina Xavi Huguet inicien i experimenten amb els productes, les textures, olors, etc.
Sobretot, li agrada fusionar la cuina d’Orient amb la cuina catalana o del territori. El seu lema és “Cuinem amb el cor per alimentar l’ànima”. S’inspira en la cuina kaiseki del Japó.
Lo Ponts (Ponts – La Noguera)
Ramon Gaspà, cuiner i propietari, és l’artífex de la cuina d’aquest establiment familiar. Un dels Restaurants Km0 de Lleida, que ha anat evolucionant a mesura que el Ramon ha anat coneixent i aprofundint amb els productes de la terra, del seu voltant.
Informació extreta del lloc web d’Slow Food Catalunya.
Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.
Vols subscriure't a Proper?