Trobades professionals per connectar cuiners amb els productes del territori
Trobades de cuiners i productors, per facilitar el contacte entre aquests dos sectors:
- per una banda, els cuiners i responsables de restaurants del Bages,
- per una altra, els productors de proximitat.
En aquestes trobades, una dotzena de productors poden explicar el seu projecte i presenten els seus productes, que poden tastar els assistents.
Per preparar aquests tastos, es compta amb la la col·laboració de diferents cuiners.
Les trobades entre productors i cuiners del Bages són una iniciativa conjunta de Bages Impuls i Proper.
Tercera edició a la vista
La primera trobada es va fer el mes de setembre del 2021, a l’Hotel Mas de la Sala.
La segona es va fer el mes de febrer del 2022, al restaurant Bages964, a l’Oller del Mas.
La valoració de les trobades anteriors és molt positiva, tant pels productors com pels cuiners, de manera que es creu convenient de seguir-ne organitzant d’altres.
La tercera trobada, prevista pel mes de juliol del 2022, es fa coincidir amb els actes que es programen per la Festa del Tomàquet del Bages.
En concret, es tracta de combinar les trobades de productors amb la presentació de les receptes del Sopar del Tomàquet, que es fa el dilluns 18 de juliol a les instal·lacions de la Fundació Alícia.
- El Showcooking del Sopar del tomàquet és fa a la Fundació Alícia, de 18 a 20 h
- La trobada de cuiners i productors es farà després, de 20 a 22 h, als horts de Sant Benet